Krokante cups met kokosyoghurt, spinazie, zoete aardappel en spicy kikkererwten
25 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Dep de kikkererwten goed droog en verwijder eventuele losse velletjes. Schep de kikkererwten en de zoete aardappelblokjes om met het paprikapoeder, de kerrie en de komijn.
- Spreid de zoete aardappelblokjes en de kikkererwten uit over de bakplaat. Rooster ze 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kikkererwten knapperig zijn.
- Steek intussen uit de wraps 12 rondjes van 9-10 cm doorsnede. Druk de wraprondjes in de muffinvorm zodat bakjes ontstaan. Bak ze de laatste 6-8 minuten met de groenten mee in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat de cups uit de oven even afkoelen.
- Zet de cups op een schaal. Vul ze met de spinazie, de kokosyoghurt en de spicy zoete aardappelblokjes en kikkererwten.
- Op zoek naar een hapje voor je vegan gasten? Gevonden! Deze krokante cups zijn 100% plantaardig, gevuld met romige kokosyoghurt, geroosterde zoete aardappel en krokante kikkererwten. Gegarandeerd een succes!
- Variatietips: De tortillacups zijn ook heerlijk om te vullen met:
- crème fraîche, gerookte zalm en gebakken rösti met kappertjes en dille
- hummus, zoete aardappelblokjes en feta
- pesto, zoete aardappelblokjes en zongedroogde tomaat
- muhammara, zoete aardappelblokjes en geroosterde aubergine
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- Per stuk: 85 kcal
- 3 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 12 g koolhydraten
- 2 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen